Soustředění Řásná 13. - 14. 6. 2014

04.07.2014 16:31

Jak jsme byli na Řásné

V pátek 13. června jsme se vypravili s naším folklorním souborem do rekreačního letoviska Řásná, abychom zakončili v„Krahuláčku“ tento školní rok. Po rozloučení s rodiči jsme se pustili do zábavy – skákali jsme panáka, cvičili s padákem. Po večeři nás čekala „lidová nota“ - zpívali jsme, tancovali, hráli na různé nástroje. Kempem se ozýval zpěv lidových písní, basa, harmonika, vozembouch. Postupně nám opět vyhládlo, tak přišlo na řadu opékání buřtů. A protože se postupně stmívalo, malí „Krahuláčci“ museli do hajan. Starší kamarádi se snažili je uspat, ale dlouho se to nedařilo. Následovala stezka odvahy pro nejstarší „Krahuláčky“, po které již byla večerka pro všechny.

 V sobotu ráno na nás čekala rozcvička a snídaně. Potom již očekávaná „Stezka s MÉĎOU BÉĎOU“.

            „Ahoj děti, jak se máte? Vy můj poklad vyhledáte.

             Čeká na vás překvápko, najdete ho zakrátko.“

Tak toto jsou slova z prvního dopisu, který nám Méďa zanechal. A že těch dopisů s úkoly bylo, nejen pro děti, ale i pro dospělé. Na konci dlouhé cesty na nás všechny čekal dobře ukrytý poklad plný plyšáků. Unavení a vyhládlí jsme při obědě načerpali síly a pustili jsme se do dalších sportovních aktivit na hřišti – chůze na chůdách, cvičení s lanem, míčové hry aj. Posledním úkolem pro všechny bylo vytvořit vlajku našeho souboru dle vlastní fantazie.

Na závěr celého našeho setkání obdrželi všichni od našeho muzikanta pana Mareše dřevěný přívěšek na krk, jako památku na tento víkend.

                                                Těšíme se příští rok na další setkání

                                                                   My všichni z „Krahuláčku“ 

 

foto: krahulacek.rajce.idnes.cz/Soustredeni_Rasna_13._-_14._6._2014