Šmoulí cesta

23.10.2013 19:31

 

Šmoulové v Krahulčí? To není možné, řekli byste. Ale možné to je a děti z naší školy jsou toho svědky. V úterý 15. října jsme se dozvěděli, že do Krahulčí zavítali šmoulové. To si nemůžeme nechat ujít, napadlo nás. Jenže kudy kam. Naštěstí jsme objevili nápadně zavěšený provázek, kousek za ním další a další. Hned nám bylo jasné, že to není samo sebou a vydali jsme se po značkách, aniž bychom věděli, co nás čeká. Po cestě jsme naráželi na malé šmoulíky, kteří pro nás měli připravené různé úkoly.  Některé úkol,y jako například zazpívat písničku, seřadit se podle velikosti, posbírat věci, které do lesa nepatří, nám nedělaly velké obtíže, ale trefit se šiškou do Gargamela, nebo zvládnout tichou poštu, to už pro nás byl větší oříšek. Uznejte sami, když nám v tiché poště vyjde místo šmoulí krásná zemkrále bolí záda, je vidět, že máme ještě co trénovat.

Po zdolání posledního desáteho úkolu, jsme došli až na místo, kde na nás čekali dva opravdoví, usměvaví šmoulíci, kteří nám za splnění všech úkolů prozradili tajemství šmoulího pokladu. Okamžitě jsme se pustili do hledání, ale nebýt šmoulí pomoci, nevím, zda bychom poklad našli. Ještě než nastalo loučení se šmoulíky, poprosili jsme je o společnou fotografii.

Moc se nám šmoulí cesta líbila a šmoulíkům za ni děkujeme. A chtěli byste vědět, jaký poklad jsme od šmoulíků dostali? To vám nepovíme, ale jenom vám prozradíme, že jsme se olizovali až za ušima.

 

                                                                                                                                                    Mgr. Jana Brtníková

 

foto: skolakrahulci.rajce.idnes.cz/ZS_-_Smouli_cesta/