Rozsvícení vánočního stromu

04.12.2018 07:29

Rozsvícení stromu 

„Pozdrav Pánbůh, jsem svatý Mikuláš a přicházím z nebe s pomocníky anděly. Přišli jsme za vámi, abychom společně zahájili adventní čas“. Tak to byla první slova, která pronesl Mikuláš, který zavítal první adventní neděli se svojí družinou na krahuleckou náves. Na všechny, kteří přišli nasát vánoční atmosféru, čekal malý vánoční trh, teplý punč, či dílničky pro děti nebo živá zvířátka. Bohatý kulturní program, který nacvičily děti z našich škol zahájilo vánoční troubení. Nechyběla ani nadílka od Mikuláše a andělů, pouze čerti přinesli uhlí a tropili neplechu. Po rozsvícení stromu vypustily děti balonky s přáním Ježíškovi. Předvánoční atmosféru nám však kazilo počasí, které si nevybíráme.

„Vánoční strom svítí a nám nezbývá, než se vámi rozloučit. Za celou Mikulášskou družinu vám přejeme pohodové a klidné Vánoce, hodně zdravíčka a třeba se za rok zase někde potkáme. Tak s Pánembohem“.

Tak těmito slovy se Mikuláš rozloučil se všemi přítomnými a nás již čekalo v KD hudební představení s Honzou Krejčíkem, jak jinak než vánoční.

Poděkování patří panu Bakajovi a celé jeho Mikulášské družině, panu Mašátovi s dcerkami za krásné vánoční troubení, panu Řezáčovi a Michalovi Šalandovi, všem zaměstnancům našich škol a obci Krahulčí. Dále panu Šánovi, Vokřínkovi a Šalandovi J. za zajištění koutku se živými zvířátky.

                                                           Děkujeme                                                                                                                                                                                                                         Ivana Vašíčková

 foto