Rozsvícení vánočního stromu 2013

22.12.2013 15:40

Rozsvícení vánočního stromu

V neděli 1. 12. jsme se sešli odpoledne kolem půl páté před budovou MŠ, abychom rozsvítili vánoční strom a přivítali Advent – čas očekávání, ticha a klidu. A i přesto, že pro mnohé z nás je Advent spíše obdobím starostí, shonu a velkých příprav, vůně vánočního punče přilákala nejen místní obyvatele, ale i návštěvníky z Telče a blízkého okolí.

Kdo si pospíšil a dostavil se hned na začátek programu, mohl si vyslechnout pásmo známých i méně známých koled v podání našich dětí. Za doprovodu harmoniky, houslí a flétny se dětem podařilo vytvořit příjemnou předvánoční atmosféru, která vyvrcholila rozsvícením vánočního stromu a vypuštění balónků s tajnými přáníčky. Kdo viděl, může mi potvrdit, že právě tohle byl nejhezčí okamžik večera. Neboť co jiného bychom si přáli vidět než rozzářené oči dětí, jejich rodičů.

Po závěrečné koledě Narodil se Kristus Pán, jsme se přesunuli do kulturního domu, kde nás čekala druhá část programu, o kterou se postaral divadelní soubor Stodola. Herci si pro nás připravili osobité ztvárnění pohádky Princové jsou na draka. Zaujmout tak náročné publikum jako jsou děti, dokáže málokdo, ale hercům ze Stodoly se to díky vtipnosti, se kterou pohádku pojali a známým pohádkovým melodiím, podařilo. Děkujeme za krásný zážitek.

 

foto: skolakrahulci.rajce.idnes.cz/Rozsviceni_vanocniho_stromu_2013