Praha

22.06.2016 21:40

Ve středu 22. 6. se žáci třetí a čtvrté třídy spolu se spolužáky z mrákotínské školy vydali na poznávací výlet Prahy. To, co se učili ve vlastivědě (některé to čeká), si mohli prohlédnout na vlastní oči. Jan Ámos Komenský by měl určitě radost.

Společně s průvodcem Vítkem jsme navštívili krásná místa i zákoutí Pražského hradu, viděli jsme Vladislavský sál, kopie korunovačních klenotů, okno z pražské defenestrace, prošli jsme katedrálu sv. Víta, Václava a Vojtěcha, všechna nádvoří Hradu s různými zajímavostmi. Měli jsme možnost vidět velkolepé střídání stráží s hudbou z prvních pozic díky Vítkovi. Z Hradu jsme prošli prohlídkou Zlaté uličky k věži Daliborce, kde jsme zhlédli mučírnu i vězení. Žáci doplňováním pracovních listů získali spoustu nových informací i zajímavostí.

Po Pražském hradu jsme sešli po Zámeckých schodech a přešli přes Kampu na Karlův most, prošli Staroměstské náměstí, prohlédli Staroměstskou radnici s orlojem a přes Prašnou bránu kolem Obecního domu jsme se už blížili k autobusu. Žáci ani po tomto náročném dnu nebyli unaveni, takže výletům o prázdninách zdar!

Jana Prokopová

 

Foto