Plavání 2014

21.04.2014 16:40

Plavčo aneb „Musím plááávat, plááávat, plááávat…“

Jako každý rok i letos jezdíme do Jihlavy zdokonalovat své plavecké umění. Na rozdíl od minulých let nyní plaveme v bazénu při ZŠ Demlova, který nám nabízí příjemné prostředí, vynikající plavecké podmínky a zkušené plavčíky.

Podle našich schopností jsme rozděleni do dvou družstev. My začátečníci to nemáme vůbec jednoduché. Učíme se základní plavecké styly jako je znak, prsa a kraul. K tomu využíváme různé plavecké pomůcky. Nebojíme se skákání do vody ani plavání pod hladinou. Už jsme si sáhli i na úplné dno. Ne že bychom už nevěděli jako dál, ale jen jsme lovili puky na dně bazénu. Což je velká legrace. Už jste to někdy zkoušeli?

Zatím co kamarádi začátečníci se s plaveckými styly teprve seznamují, my starší, už je jen zdokonalujeme. Učíme se správnému dýchání a snažíme se o lepší koordinaci pohybů, aby naše plavání nejen dobře vypadalo, ale aby jsme se hlavně tolik nenadřeli. Máme dokonce možnost vyzkoušet si plavání s ploutvemi nebo si zaskákat ze skokánku.

Plavání si užíváme, jak jen to jde. Nyní se pomalu blížíme k závěru plaveckého výcviku a opět nás budou čekat hodiny tělesné výchovy. Ale již teď se těšíme na další rok, kdy zase rozvíříme klidné jihlavské vody.

 

foto: skolakrahulci.rajce.idnes.cz/Plavani_2014