Adventní čas v naší družině

10.12.2017 15:47

Advent jsme v družině zahájili povídáním o tomto krásném období v roce. Již při vyprávění se dětem nadšeně rozzářily oči při pomyšlení nad blížícími se svátky a hromady dárků pod stromečkem. A jak si tedy krátíme čas při tom dlouhém čekání?

Začali jsme výrobou netradičního adventního věnce. Opravdu všichni jsme zde přiložili ruku k dílu – a to doslova. Však se podívejte do fotogalerie.

Na nástěnkách nám samozřejmě nechyběla čertovská výzdoba. Proč čert rozdává uhlí a Mikuláš pamlsky jsme se dočetli v pohádce Jak čert a Mikuláš hráli hokej.

Tím nejzajímavějším pro děti byla ale výroba adventního kalendáře. Každý si vyrobil a nazdobil svou krabičku, do které nám Mikuláš nadělil na každý den zajímavé úkoly, drobné odměny a malé pamlsky. Děti si zatím nakreslily vánoční stromeček se svými vysněnými dárky, nazdobily papírové perníčky, podělily se o bonbony a čokoládu, přečetly si o životě sněhové vločky, z papíru slepovaly hrací kostku, dostaly jednoduchou vánoční hru a nové fixky. Všichni jsme moc zvědaví, co dál nás v kalendáři čeká.

FOTO